TR | EN

Başakşehir Park Mavera-3 Toplu Konut Projesinin Merkezi Isıtma Sistemleri İçin Tercihi E.C.A. Felis Kazan Oldu!

Geri

Elginkan Topluluğu’nun 30 yılı aşkın süredir ısıtma ve soğutma sektöründe faaliyet gösteren markası E.C.A., duvar tipi yoğuşmalı kazanı Felis’le, Başakşehir Park Mavera-3 Toplu Konut projesini  referanslarına ekledi.

2018 yılında E.C.A. ARGE mühendisleri tarafından geliştirilen Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan Felis, toplu konutların merkezi ısıtma sistemi projelerinde tercih edilmeye devam ediyor. Gelir Paylaşımı Modeli’yle TOKİ ile gayrimenkul sektöründe bir ilke imza atan Makro İnşaat ortaklığında inşa edilen Park Mavera-3,  50 bin 696 metrekarelik arsa üzerinde Başakşehir’de kuruluyor. 

Geçmiş yıllarda ki Mavera marka ismiyle yapılan tüm projeleri için de tercihini E.C.A.’dan yana kullanan Makro İnşaat, Park Mavera-3 projesinde yine E.C.A. markalı kazanları tercih etti. Projede, 9 blok, 723 daire ve sosyal tesis için toplamda 84 adet E.C.A. Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan Felis kullanıldı. Yaşam alanlarını ve 4 mevsim kullanılmak üzere tasarlanan sosyal tesisleri ısıtacak merkezi sistemde 125 ve 150 kW’lık iki farklı Felis kapasitesi tercih edildi.

Felis kazanlar düşük atık gaz emisyon değerleri ile çevreci ve Avrupa normlarını sağlayan yüksek verimli yoğuşmalı kazan sınıfında yer alıyor. Felis kazanlar yıllık emisyon değerleri ile en üst sınıf olan NOx 6 sınıf kategorisinde bulunuyor. Ayrıca; 65-150 kW arası 4 farklı kapasite seçeneğiyle, 16 kazana kadar kaskad yapabilme imkânı ile yüksek kapasitelere cevap verebiliyor. Kompakt ve hafif olma özelliği ile montaj ve sevkiyat esnasında büyük kolaylıklar sağlayan Felis kazanlar, maksimum işletme basıncı 6 bar olması sayesinde yüksek binalarda kullanımı kolaylaştırıyor. Felis serisi kazanların en önemli özelliği ise E.C.A. ARGE mühendisleri tarafından geliştirilen entegre baca klapesi sayesinde daha küçük baca çapı ve düşük baca maliyeti ile tasarruf ve ilk yatırım avantajı sağlaması. Felis kazanlar % 19’a varan modülasyon oranı sayesinde, ihtiyaç yoğunluğuna göre gaz tüketim oranını ayarlayarak mevsim geçiş aylarında büyük tasarruf sağlıyor.

E.C.A. Mobil

EMAR Teknisyen

E.C.A. Akıllı Cihazlar