TR | EN

E.C.A. Yeni Ürün Ve Teknolojilerini Sodex Fuarı’nda Sergiledi

Geri

Elginkan Topluluğu’nun köklü şirketlerinden EMAS Makina Sanayi A.Ş., yeni ürün ve teknolojilerini 4-7 Mayıs tarihlerindedüzenlenen, iklimlendirme ve tesisat sektörünün buluştuğu ISK-SODEX Fuarı’nda sergiledi.   

CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarda yurtiçinden ve yurtdışındansektör profesyonelleri ile buluşan Emas Makina, 396 metrekarelik standında E.C.A. markalı yeni kombi ve klima ürün gamının yanı sıra, kalorifer kazanı, boyler, hermetik şofben, termosifon, panel ve pik döküm radyatör, havlupan, çelik ve döküm merkezi sistem kazanlar, doğalgaz sayaçları ve brülörlerini tanıttı.

2016 yılına yeni ürün ve teknolojilerle güçlü bir giriş yaptıklarını belirten Emas Makina Sanayi Genel Müdürü Mehmet Özokumuşoğlu, 30 yılı aşkın süredir ısıtma sistemleri sektörüne yön veren E.C.A.’nın yeni tam yoğuşmalı premiks kombisi Güvenli Yanma Teknolojisini (SCOT) Türkiye’de ilk yerli üretim olarak hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Klima pazarına da bu yıl ilk kez giriş yaptıklarını söyleyen Özokumuşoğlu, “Duvar, kaset ve VRF olmak üzere bireysel ve ticari soğutma çözümleri ile tüketicinin beklentilerine birebir karşılık vereceğine inandığımız yeni bir ürün gamı hazırladık. Sodex Fuarı’ndaki standımızda, yeni klima ve kombilerimizi ilk kez sektör profesyonellerine tanıtacağız. Farklı gaz tiplerine ve basınçlarına kendiliğinden adapte olma özelliğine sahip SCOT kombi ile Türkiye’de pazar lideri durumunda olduğumuz kombide büyük bir atılım yaptık. Önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarla büyüme performansımızı daha da hızlandırmayı planlıyoruz” dedi.

E.C.A. markalı ısı sistemlerini üreten EMAS’ın, ISO 9001 Kalite Güvencesi Sistemi’ni Türkiye’de ilk uygulayan şirketlerden biri olmakla kalmayıp, Tüketiciyi Koruma Taahhütnamesi’ne ilk imzayı da atarak bu konuda altın madalya ile ödüllendirildiğini ifade eden Özokumuşoğlu, Sanayi Bakanlığı’nın ‘Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü’ne ve Tüketicileri Koruma Derneği tarafından “Tüketici Ödülü”ne layık görülmesinin markanın en büyük gurur kaynaklarından biri olduğunu dile getirdi. Özokumuşoğlu, “Emas Makina olarak, AB ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler (Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan) İran ve Çin hedef pazarlarımızdır. Kombi ana ihracat ürünümüzdür. Ayrıca termosifon, kat kalorifer kazanı ürünlerinde açılım planlıyoruz. E.C.A.’ya duyulan bu güvenden aldığımız güçle 2016’da yeni ürün ve açılacağımız yeni pazarlarla markamızın başarılarını sürdüreceğimize inanıyoruz” dedi.

GÜVENLİ YANMA TEKNOLOJİSİNDE İLK YERLİ ÜRETİM

E.C.A.’nın Sodex’te sergilediği yeni tam yoğuşmalı premiks kombisi Güvenli Yanma Teknolojisi (SCOT), farklı gaz tiplerine kendiliğinden adapte olma özelliği ile öne çıkıyor. Soft start ile sessiz yanma özelliğine sahip olan; Apple ve Android telefonlar ile de kumanda edilebilen E.C.A.’nın yeni kombisinde 24 kW, 30 kW, 35 kW kapasite seçenekleri bulunuyor. Doğalgaz ve LPG kullanma olanağı, kalorifer devresi için ECO modu ve kullanım suyu temininde tüketici alışkanlıklarını kaydeden COMFORT modu gibi kolaylıklar sunuyor. E.C.A. kombilerde, yatayda 7 metreye kadar Ø60/100 konsantrik baca kullanım olanağı bulunuyor. Gelişmiş parametre menüsüne sahip kombilerde, bu menü ile fan hızını değiştirerek baca boyunu arttırma imkanı yer alıyor.

Emas Makina’nın E.C.A. ürün gamına yeni kattığı klimalarda ise “duvar tipi split klima”, “kaset tipi split klima”, “salon tipi split klima”, “kanallı tip klimalar” ve “VRF ve buna ait farklı iç ünite çeşitleri” olmak üzere geniş bir ürün gamı bulunuyor. Duvar tipi E.C.A. split klima 9000, 12000, 8000 ve 24000 BTU kapasite seçenekleri sunuyor. Gelişmiş kompresor frekansı teknolojisi ile düşük ses seviyelerinde çalışabilen duvar tipi split klima, R410A soğutucu gaz ve özel üfleme dizaynı ile uzun mesafeye hava üfleyebilme özellikleri ile dikkat çekiyor. Ayrıca Full DC inverter özelliği ile daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Full DC inverter teknolojisi, gelişmiş borulama  mesafesi ve 64 iç ünite bağlanabilme özellikleri bulunuyor. E.C.A. kaset tipi split klima, 18000, 24000, 36000, 48000 BTU kapasite seçenekleri sunuyor. R410A soğutucu gaz ve Full DC inverter teknolojisi ile enerji tasarrufu sağlıyor. VRF serisi ise 72HP kapasite seçeneğine sahip.

E.C.A. Mobil

EMAR Teknisyen

E.C.A. Akıllı Cihazlar